26 Mart 2016 Cumartesi

KAT ATMA

KAT ATTIĞIM KOLONİYE VERDİĞİM BİRİ BALLI BİRİ BOŞ ÇERÇEVE

BUDA BOŞ ÇERÇEVE KATI TAM MART SONU GİBİ ATMAM GEREKİYOR.KAYISI ÇİÇEKLERİ 26 MARTA İLK AÇTI.

ZAYIF KOLONİYE VERDİĞİM KAVANOZ KAPAKTA 5-6 DELİK AÇTIM BİR HAFTA SONRA ARI KAVANOZU BİTİRDİ.KAVANOZ KESİNLİKLE DİK OLMALI.YOKSA DAMLATIYOR.

4 yorum:

  1. Ballı olanın akşama doğru eldemiri ile sırlarını bastırırsanız (açarsanız) arılar gece burayı gece temizleyip aşağı yavrunun yanına çekeceklerdir. En kısa zamanda da ana boşaltılan (temizlenen) bu çerçeveye yumurta atacaktır.
    Selamlar

    YanıtlaSil
  2. Çok ilginç mutlaka bu hafta denerim.Gökhan sizde 2.kuluçkalıklar ne durumda kat verdiniz mi bizde 2 katlı kışlattığım koloni yukarı rahat çıktı .Sonradan kat verdiklerim soğuktan olsa gerek çıkmadılar.

    YanıtlaSil
  3. 2 katlı kışa girdiğim arılar çok iyi durumda, tek kat kışlayanlar daha kat atma kıvamına gelmediler. Bu sene 10-15 Nisanda tek katlılara 2. kat kuluckalık olarak, 2 kat kışlayanlara 3. Katı Ballık olarak veririm. En azından bir kaç koloniden bahar balı alalım mayısta. Besin değeri en yüksek ballardan biridir bahar balı.
    Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökhan bahar balı benim için bir devrim olur.Kardeşim bu arada gönderdiğin ana 10 numara tabi sezon sonu belli olur ama şu ana kadar herşeyiyle mükemmel helali hoş olsun

      Sil

BAL MEVSİMİNE KADAR ÜRETİM TAKVİMİ

  Güçlü bir aile, bal hasadının başlangıcında yaklaşık 40-50 bin (4-5 kg) arıdan oluşan bir ailedir. Böyle bir gücü elde etmek için, bal top...